Встановлення охоронної сигналізації

встановлення сигналізації1Монтажним роботам завжди передує тривалий період вибору обладнання. Навіть найпростіший пристрій вимагає серйозного підходу, якщо ви хочете насолоджуватися його ефективною роботою якомога довше.

А такі складні системи, як охоронна сигналізація, повинні купуватися тільки після консультації з професіоналами.

 Адже від якості та відповідності цих приладів особливостям і призначенням приміщення залежить наскільки надійною буде захист від посягань ззовні. Установка охоронної сигналізації також відіграє значну роль, від правильності її виконання залежить чи стане система надійним захисником чи буде просто набором коробочок з миготливими лампочками.

З чого почати?

Для того щоб зробити власний будинок або офіс недоступним для проникнення сторонніх осіб, необхідно встановити охоронну сигналізацію в квартиру. Але перш слід правильно вибрати фірму, яка справить установку охоронної сигналізації.

встановлення сигналізації2Умовно системи охоронної сигналізації поділяються на:

  • автономні;
  • активні.

Перші є комплекс пристроїв, що реагують на проникнення в приміщення. При цьому включається звукова сирена, але на пульт охорони або на мобільний власника він не надходить.

Тому застосування таких систем робить на зловмисника чисто психологічний вплив і, можна сказати, що це умовна установка виду охоронної сигналізації.

Активні, тим і відрізняються від автономних, що сигналізують про несанкціоноване проникнення в спеціальну службу охорони, працівники якої відразу ж виїжджають на об'єкт. У таких системах встановлюється спеціальна тривожна кнопка, при натисканні якої приїжджають співробітники, що відповідають за охорону приміщення.

Є і ще один вид охоронної сигналізації - бездротова. Вона об'єднала в собі все найкраще з наявних систем охорони. Великим плюсом такої сигналізації є простота монтажу, встановити її зможе кожен охочий. Вона працює через GSM канал і може застосовуватися в гаражі, на дачі і будь-якому іншому приміщенні, де відсутня стаціонарна телефонна мережа.

Який з видів сигналізації вибрати?

Фахівці компанії «ДІВІКС» рекомендують купувати обладнання в залежності від вимог, що пред'являються до системи, і особливостей приміщення, в якому вона буде встановлена. Розглядаючи установку охоронної та пожежної сигналізації в квартирі можна зупинитися на комплексі пультової охорони.

Він здатний контролювати всі житлові приміщення і швидко відреагує на:

  • злом дверей;
  • руйнування скла у віконному отворі;
  • проникнення в будинок сторонніх осіб.

При цьому будь-який з видів може налаштовуватися таким чином, щоб не було спрацьовувань на пересування домашніх тварин. Деякі вважають за краще установку пожежно-охоронної сигналізації з більш широкими функціями, такими як чутливість до диму і витоку газу.

Для дачних приміщень та гаражів найчастіше використовують автономну сигналізацію. При спробі злому дверей така система подає гучний звуковий, а можливо і світловий сигнал, чого зазвичай буває достатньо для того щоб злякати зловмисника.

На таких об'єктах може встановлюватися і GSM сигналізація, оскільки для її роботи не потрібна наявність стаціонарного телефону.

Приступаємо до установки

Після вибору необхідного обладнання для охоронної системи приступають до його монтажу. Цей процес досить складний і трудомісткий, якщо мова йде про активний вид сигналізації, тому краще довірити його професіоналам.

При виборі фірми слід врахувати чи має вона ліцензію на проведення робіт з монтажу охоронних систем і майстрів з досвідом роботи в цій галузі. Такий підхід гарантує якісне виконання всіх робіт по установці охоронної, та й будь-який іншої сигналізації ефективну експлуатацію на тривалий період часу.

Що ж повинно входити в пакет послуг? Укладаючи договір з компанією, цьому питанню приділяється особлива увага. Зазвичай установка увазі:

  1. проектування;
  2. поставку обладнання;
  3. монтаж;
  4. пусконалагоджувальні роботи;
  5. сервісне обслуговування.

Що ж стосується конкретно монтажу, то це грамотне розміщення приладів і прокладка кабелів, що з'єднують їх в систему, а також точна настройка роботи всіх пристроїв. Установка сигналізації повинна виконуватися відповідно до вимог технічної документації та правил установки електроприладів.

Етапи виконання і вартість установки

Пройшовши шлях від вибору обладнання і компанії, яка розроблятиме проект сигналізації, до його установки, залишається зовсім небагато - дочекатися пусконалагоджувальних робіт та перевірити роботу системи в дії. Але перш мають бути виконані всі етапи установки:

  • прокладка кабелів до місць розташування обладнання;
  • установка датчиків, контрольно-виконавчого устаткування, керуючих механізмів;
  • налаштування пристроїв;
  • тестування роботи систем;
  • визначено вартість установки охоронної сигналізації в квартирі.

встановлення сигналізації3Першим кроком монтажу вважається діагностика об'єкта з складанням плану заходів. Він дозволяє передбачити всі нюанси, які можуть виникнути в процесі виконання робіт. Далі переходять до прокладання системи кабелів і монтажу обладнання на заздалегідь розпланованих місцях. У фахівця такі роботи займають кілька годин і можуть бути виконані без втручання в інтер'єр приміщення.

Налаштування обладнання необхідна для кожної системи. Від точності її виконання залежить ефективність роботи сигналізації. В процесі настройки проводиться перевірка чутливості датчиків. Особливо важливий цей етап в квартирах, де проживають домашні вихованці. Сучасні системи сигналізації налаштовують з урахуванням цього нюансу.

Останнім етапом вважається інструктаж клієнта і навчання його правильної експлуатації обладнання.

У кожної людини, що вирішила встановити у своєму будинку, офісі, гаражі або будь-якому іншому приміщенні охоронну сигналізацію, виникає питання про вартість таких послуг. Відповісти на нього складно, особливо без наявності проекту. Адже ціна на установку пожежної або охоронної сигналізації залежить як від конструктивних особливостей приміщення, так і від типу встановленого обладнання.

Якщо проводиться монтаж зарубіжної системи, то він буде дорожче, ніж аналогічних вітчизняних аналогів, але в той же час таке обладнання має більш широкі можливості і сучасний дизайн.

Охорона об'єкта - кому довірити?

встановлення сигналізації4Придбання та встановлення охоронної сигналізації в сучасному суспільстві є необхідним елементом. Вона дозволяє вчасно виявити несанкціоноване проникнення в приміщення і вжити заходів до затримання зловмисника.

Сигнал з встановлених на об'єкті приладів надходить на пульт охорони і передбачає виїзд групи на об'єкт.

Від швидкості реагування цих людей залежить збереження майна.

Вибираючи охоронне агентство, варто переконатися в наявності у нього ліцензії на надання даного виду послуг.

Це тільки переддоговірна підготовка, але в охороні дрібниць бути не може, тому особлива увага повинна бути приділена складанню договору на установку і обслуговування охоронної сигналізації.

Що гарантує спокійний сон?

встановлення сигналізації5Поки ваше майно не перебуває під охороною професіоналів доводиться піклується про його збереження самостійно. Але не завжди це можливо.

Тому спокійний сон вам буде забезпечений тільки при установці сигналізації з подальшим її підключення до пульту охорони.

Як зробити це правильно, скориставшись послугами професіоналів, було розказано вище. Вам залишається зробити для себе правильний вибір, а про збереження вашого майна подбають фахівці охоронних агентств.

telephon

м.Житомир (0412) 43-40-70
м.Рівне (068) 771-94-96
м.Бердичів (04143) 4-22-51
м.Коростень (096) 464-77-75
м.Звягель (067) 411-24-13
м.Коростишів (067) 388-70-01
м.Малин (067) 848-38-53

contakt

Якщо Ви хочете отримати більше інформації, зв'яжіться з нами. Ми відповімо Вам найближчим часом.

 

Написати

Copyright © 2013 Diviks.com.ua

­Зв'яжіться з нами

Якщо ви хочете отримати більше інформації, заповніть цю форму. Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
 
 
captcha
Перезавантажити

Зворотній дзвінок

­